Υαλοπίνακες

Επανάσταση στην επιστήμη των μονωτικών υλικών.

Οι υαλοπίνακες είναι γυαλιά που επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα από αυτά, παρέχοντας παράλληλα υψηλή θερμική μόνωση. Αυτό πραγματοποιείται μέσω μιας ειδικής επίστρωσης μετάλλων στην εσωτερική πλευρά ενός εκ των δύο γυαλιών, η οποία εμφανίζει υψηλή ανακλαστικότητα στο υπέρυθρο τμήμα της ακτινοβολίας.

 

Για να το κάνουμε πιο κατανοητό, ο ήλιος έχει την ικανότητα να θερμαίνει υπερβολικά οποιοδήποτε χώρο έχει μεγάλα ανοίγματα. ’

Έτσι, για την αποφυγή αυτού του φαινομένου χρησιμοποιούμε τους υαλοπίνακες, ώστε να εμποδίζουμε τη μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού και αντίστροφα.

 

Στην εταιρεία TSANOS GLASSTECH – Ν. ΤΣΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, στα Ιωάννινα, διαθέτουμε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διενέργεια όλων των επεξεργασιών σε τζάμια, με μεγάλη εξειδίκευση στην παραγωγή υαλοπινάκων και υαλοπετασμάτων, κάθε είδους.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ (διπλοί και τριπλοί)

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες χαρακτηρίζονται από την ικανότητά τους να δυσχεραίνουν τη μεταφορά της θερμότητας από τη μία πλευρά στην άλλη, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Η εφεύρεση αυτών των υαλοπινάκων απετέλεσε μια πραγματική επανάσταση στην επιστήμη των μονωτικών υλικών, λόγω των εκπληκτικών θερμομονωτικών επιδόσεών τους σε σχέση με όλους τους μέχρι τότε γνωστούς τύπους υαλοπινάκων.

 

Χάρη στις ικανότητές τους, μπορούμε να διατηρούμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας ζεστή το χειμώνα και δροσερή το καλοκαίρι, εξοικονομώντας ενέργεια (για τη θέρμανση ή τον κλιματισμό, αντίστοιχα).

ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟΙ

Η ηχορύπανση είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ζωής των ανθρώπων στις αστικές περιοχές. Επομένως, ο υπερβολικός θόρυβος επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, δημιουργώντας στρες, μείωση παραγωγικότητας κ.ά.

 

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι ηχομονωτικοί υαλοπίνακες που επιτυγχάνουν τη μείωση του ανεπιθύμητου θορύβου και των βλαβερών συνέπειών του, καθώς απορροφούν μεγάλο μέρος της ενέργειας του ήχου και τον αποδυναμώνουν.

ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΙ

Είναι τζάμια λεύκα ή έγχρωμα με ένα στρώμα οξείδιο μετάλλου (υποκίτρινο – ασημίζον), το οποίο επαφίεται στην επιφάνειά τους με τη μέθοδο της πυρόλυσης όταν η θερμοκρασία τους είναι ακόμα στους 500 βαθμούς Κελσίου.

 

Το αποτέλεσμα είναι η επίστρωση να εμποτιστεί στη μάζα του γυαλιού σε βάθος μερικών mm, και να ανακλά ένα σημαντικό μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, μειώνοντας σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο την είσοδό της σε εσωτερικούς χώρους.

ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ

Τα υαλοπετάσματα δημιουργούν γυάλινες προσόψεις στα κτήρια, παρέχοντας κορυφαία αισθητικά αποτελέσματα και μέγιστη αξιοποίηση του φωτός. Παλαιότερα, τα υαλοπετάσματα τοποθετούντουσαν μόνο στους εξωτερικούς χώρους, όμως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και στις εσωτερικές κατασκευές.

 

Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι επιτρέπουν σε όλο το φυσικό φως να εισέλθει στο δωμάτιο, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στη μέγιστη ασφάλεια του κτιρίου.